Winst Voedselverspilling Challenge naar Zero Food Waste Kookboek
26 april 2021
HAARLEM – Het Aeres MBO Almere won donderdag de Nationale MBO-Challenge Voedselverspilling 2020-2021. De tweedejaars studenten Food & Lifestyle wonnen de prijs met een kookboek voor eten dat verspild dreigt te raken. 
Foto vlnr: Lyana Breebaart, Arianne de Leeuw,,  Shannon Notmeijern. Voor: docent Eibertje van Halteren

De challenge wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, NHFood, Clusius College, DOON, Praktijkcluster Food van Groenpact, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Jong Leren Eten.

Er waren lovende woorden van juryvoorzitter Laura Roebroeck: “De winnaar van de MBO-Challenge Voedselverspilling heeft de vraag van de opdrachtgever tot in de puntjes uitgewerkt. Dit team heeft veel interviews gedaan en zich ook verdiept in andere culturen. Ze hebben een product gemaakt voor jongeren en het zet in op goedkoop en lekker eten gebaseerd op eten dat verspild dreigt te raken. Dit team heeft een fantastisch vormgegeven kookboek ontwikkeld dat zo de schappen in kan.” Het kookboek is ontwikkeld door de studenten Shannen Notmeijer, Arianne de Leeuw en Lyana Breebaart van het Aeres MBO te Almere. 

Kookboek
Het boek richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het boek is ingedeeld op de producten die het meest worden weggegooid. Zo kan je handig een recept bij het overgebleven ingrediënt vinden. De recepten zijn eenvoudig en niet te duur. Daarnaast zijn de recepten gemakkelijk, gezonde en vooral lekker! Je raakt geïnspireerd en gestimuleerd om met restjes uit de koelkast te koken.

Deel dit nieuwsbericht

Share by: